Meteen naar de inhoud

Verkenningen

Na het uitzetten van de route in Duiven volgden wij de virtuele noordtak van de Betuweroute en de oevers van IJssel stroomafwaarts om in het gebied van de IJsselbiennalle een tweede route te maken.

Bij het verdronken dorp Luchere, tussen Duur en Den Nul, stuitten we vooral op ondergelopen paden. De enige interessante dijk was niet goed toegankelijk en het vlakke landschap bood niet genoeg materiaal voor een mooie route.

Bij Hattem was een van de twee doorsnijdingen, de Veluwsche Wetering bij de Wiessenbergsche Kolk, buiten zijn oevers getreden en stonden de beste paden diep onder water. Ook boven water was het er nogal vlak.

Bij Spoolde stonden de paden door de uiterwaarden ook onder water, maar voor iedere doorsteek is hier een droge-voeten-alternatief voorhanden. Tussen de vier doorsnijdingen van de Spoolderberg is de dijk beloopbaar en liggen de bewandelbare sporen van een overstroomd verdedigingswerk. De combinatie van brute infrastructuur en gevarieerde bouwstijlen voor zeer uiteenlopende toepassingen maakt dit dunbevolkte gebied ook visueel interessant.

Verkenning in Groessen